Lekkie roladki z indyka ze szpinakiem

Lekkie roladki z indyka ze szpinakiem
Lekkie roladki z indyka ze szpinakiem

Sznycle z indyka są delikatne i lekkie. Można z nich zrobić pyszne, niskokaloryczne dania. Nawet lekkie potrawy mogą być bardzo smaczne i wyraziste. Moje roladki są zdrowe i bardzo smaczne. Oprócz zdrowego szpinaku dodaje pieprzowy serek fromage, który poza pieprzową pikantnością dodaje śmietankowego posmaku. Wszystko to super szybkie i łatwe do wykonania. Polecam!

Przepis na lekkie roladki z indyka ze szpinakiem:

400 g sznycla z indyka (3 plastry)

400 g mrożonego szpinaku

100 g pieprzowego serka fromage

2 ząbki startego czosnku

Sól

Pieprz

Szczypta oregano

Szpinak gotuję ze startym czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu. Wygotowuję długo, aż wyparuje cała woda. Mocno rozbijam sznycle z indyka. Na każdym rozbitym sznyclu rozsmarowuję 1/3 pieprzowego serka fromage, a na serek rozkładam 1/3 ugotowanego szpinaku. Sznycle zwijam w roladki, posypuję szczyptą oregano i układam w naczyniu żaroodpornym.

IMG_3719

Piekę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180o C przez około 50 minut. W międzyczasie obracam. Po tym czasie roladki są już gotowe i pyszne 🙂

Smacznego!

IMG_3749 IMG_3734

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s