Sobotnie śniadanie to dla mnie bardzo ważna sprawa. Lubię na nie czekać, przygotowywać i jeść. Z kawą i sokiem pomarańczowym. Tak lubię najbardziej. Mam w zamrażarce wcześniej zrobiony chlebek laffa i mozzarellę. Wyjdzie z tego pyszne laffa panini. Do środka jakieś mięsko i inne ciekawe dodatki do smaku. Dzisiaj usmażyłam pierś z kurczaka, dodałam suszone pomidory, kapary i bekon. Wyszło bardzo smaczne panini i bardzo fajne śniadanie.
Przepis na laffa bread panini:
1 pierś z kurczaka
2 usmażone plastry bekonu
4 pomidory suszone z zalewy
5 kaparów
1 kulka sera mozzarella
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
1 łyżka oleju do smażenia
Pierś z kurczaka przyprawiam pieprzem i solą. Smażę na oleju aż w środku będzie gotowa. W między czasie podlewam czasami wodą, żeby mięso się nie przypalało i nie zrobiło za suche. Kiedy jest gotowe zdejmuje z patelni i kroję na mniejsze kawałki. Smażę chwilę bekon aż zrobi się złoty i zdejmuję z patelni.
Pomidory suszone kroję w kawałki. Ser mozzarella kroję w plastry. Na środku chlebka laffa rozkładam najpierw kurczaka, na to suszonego pomidora, kapary, bekon i mozzarellę. Zawijam chlebek jak tortille i griluję w opiekaczu do kanapek kilka minut. Po wyjęciu z opiekacza przekrajam na pół. Uwielbiam…
Smacznego !
Jakie pyszne!
LikeLike
Było pyszne 🙂
LikeLike
Yum!
LikeLike