Omlet z bekonem

on
Omlet z bekonem
Omlet z bekonem

Pierwszy raz jedliśmy ten omlet w Holandii. Niby zwyczajny omlet, a jednak pieczywo tostowe krojone razem z omletem wyjątkowo zmienia smak. Bardzo smaczny i syty. W sam raz na weekendowe śniadanie.

Przepis na omlet z bekonem:

2 jajka

3 kromki chleba tostowego

5 plastrów bekonu

Szczypta soli

Szczypta pieprzu

Szczypta oregano

Szczypta tymianku

1 łyżeczka masła do smażenia

Na maśle podsmażam bekon na złoto. Jajka dokładnie roztrzepuję, dodaję sól, pieprz, oregano oraz tymianek. Wszystko razem dokładnie mieszam.

DSC_0330

Omlet smażę na odrobinie masła na dużej patelni. Kiedy zaczyna się ścinać rozkładam na wierzch usmażony bekon. Przekręcam omlet i smażę z drugiej strony, tej na której leży bekon. Jak omlet jest już złoty zdejmuję go z patelni i rozkładam na 3 kromkach pieczywa tostowego. Kroi się go razem z pieczywem. Bardzo smaczne.

Smacznego!

DSC_0344

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s