Pesto z rukoli

Pesto z rukoli
Pesto z rukoli

Pesto z rukoli to inna wersja standardowego pesto z bazylii. W smaku ostrzejsza, o żywym zielonym kolorze z dominującym smakiem czosnku. Łatwa do przygotowania i niedroga.

 

Przepis na pesto z rukoli:

70 g rukoli

6 łyżek oliwy z oliwek

1 łyżka czosnku drobno posiekanego

1 łyżka soku z cytryny

3 łyżki orzeszków piniowych

1 łyżka sera mozzarella drobno startego

0,5 łyżeczki cukru

 

Do smaku:

sól

pieprz

 

Wrzucam do blendera wszystkie składniki i miksuję. Kiedy ładnie się połączą doprawiam solą i pieprzem do smaku. Pesto z rukoli jest gotowe w kilka minut. Świetnie pasuje do wrapów i makaronów.

 

Smacznego!

DSC_0717

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s