Szpinakowy wrap z kurczakiem i pesto z rukoli

on
Szpinakowy wrap z kurczakiem i pesto z rukoli
Szpinakowy wrap z kurczakiem i pesto z rukoli

Zwykłe kanapki na śniadanie nie zadowalają moich wymagań smakowych ani estetycznych. Dlatego w weekendy zawsze wymyślam alternatywne przekąski. Dzisiaj na śniadanie wrap z dużą ilością świeżego szpinaku, grilowanym kurczakiem, pysznym, zielonym pesto z rukoli i bekonem. Fajne połączenie smaków. Łagodne składniki ożywia lekko pikantne pesto z rukoli. Rukola jest zawsze pakowana w duże opakowania, zostaje i nie wiadomo co z nią zrobić, a przecież nie można jej wyrzucić. Bardzo dobrym sposobem na wykorzystanie takiej rukoli jest zrobienie z niej pesto. Tak było w moim przypadku. Mój wrap zyskał wyjątkowy smak i piękny kolor. Przygotowanie takiego śniadania jest bardzo przyjemne, dlatego szczególnie polecam!

 

Przepis na szpinakowy wrap z kurczakiem i pesto z rukoli (1 sztuka):

1/2 piersi z kurczaka

1 chlebek Laffa

2 garście szpinaku świeżego i umytego

3 plastry bekonu

3 łyżki pesto z rukoli

sól

pieprz

 

Pierś z kurczaka przyprawiam pieprzem, solą i griluję lub smażę aż będzie gotowa. Odstawiam do wystygnięcia. W międzyczasie smażę na złoto bekon. Następnie wystudzoną pierś z kurczaka kroję w drobne kawałki. Na chlebku Laffa rozkładam umyty i osuszony szpinak, na to kurczaka, 3 plastry usmażonego bekonu i 3 łyżki pesto z rukoli. Chlebek Laffa zwijam i pakuję w papier żeby wrap ładnie się prezentował 🙂 Pycha!

 

Smacznego!

DSC_0732

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s