Crostini z pastą awokado

on
Crostini z pastą awokado
Crostini z pastą awokado

Dzisiaj mam kolejny pomysł na weekendowe szybkie i łatwe do przygotowania śniadanie. Crostini z pastą awokado. Crostini można również przygotować gdy wpadną do nas niezapowiedziani znajomi. Wygląda efektownie i świetnie smakuje. Wystarczy bułka (najlepiej ciabatta) i pomysł na topping. Dzisiaj wybrałam awokado i ser gorgonzola. Bardzo fajne połączenie smaków.

Przepis na crostini z pastą awokado:

4-5 kromek bułki

1 dojrzałe awokado

1 mały ząbek czosnku

0,5 łyżeczki soku z cytryny

ser gorgonzola

oliwa

Bułkę griluję z obu stron. W międzyczasie awokado dokładnie rozgniatam na gładką pastę. Ząbek czosnku ścieram na tarce z małymi oczkami, mieszam z pastą awokado i sokiem z cytryny. Pastę awokado rozkładam na grilowanych bułeczkach, na wierzch kruszę ser gorgonzola i polewam kilkoma kroplami oliwy. Delikatne awokado świetnie łączy się z lekko pikantną gorgonzolą. Bardzo smaczne 🙂 Polecam!

Smacznego!

DSC_0509

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s