Pieczarki smażone z chili

Pieczarki smażone z chili
Pieczarki smażone z chili

Przepis na bardzo szybką koreańską przystawkę.  Jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Chyba, że ktoś je polubi tak jak mój mąż, który zrobił sobie z nich danie główne 🙂 .

Przepis na pieczarki smażone z chili:

10 pieczarek pokrojonych w plasterki grubości ok. 2 mm

3 duże ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki

2 papryczki chili drobno posiekane

1 łyżka oleju sezamowego

szczypta soli

szczypta pieprzu

2 łyżki oleju do smażenia

Na rozgrzany olej wrzucam czosnek i chili. Smażę chwilę aż zaczną ładnie pachnieć. Dodaję pieczarki, dokładnie mieszam wszystkie składniki. Dodaję olej sezamowy oraz pieprz i sól do smaku. Smażę razem kilka minut często mieszając. Jeżeli utworzy się sos, trzeba go wygotować. Pieczarki już gotowe. Bardzo szybko i bardzo smaczne.

Smacznego!

Pieczarki smażone z chili

Advertisements

One Comment Add yours

  1. olawilczek says:

    Ja wrzucam tak podsmażone pieczarki do curry, nie wpadłam na to, żeby z nich zrobić przystawkę. A przecież są pyszne! Dzięki za pomysł 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s